Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
(Po-Pia, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Novinky
17.04.2021
Pre REGISTROVANÝCH zákazníkov objednávka nad 33 EUR - poštovné ZADARMO.
Výhody registrácie. Registrujte sa a získate poštovné zadarmo od 33 EUR. Pre neregistrovaných zákazníkov poštovné zadarmo od 55 EUR. Výhody registr... čítať celé
Zobraziť všetky novinky
Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!

Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Zasielame raz za 14 dní.

Jedinečné historické artefakty
  1. Úvod
  2. Zdravie a životný štýl
  3. Dusičnany v zelenine

Dusičnany v zelenine

  • Novinka
  • TOP produkt

J. Prugar, A. Prugarová - Dusičnany v zelenine

J. Prugar, A. Prugarová - Dusičnany v zelenine Odborná kniha pre ľudí, ktorí sa chcú dozvedieť, čo vlastne v zelenine konzumujú, akých častí zeleniny ... celý popis
Dostupnosť
Skladom 1 ks
Nie sme platcovia DPH
1,50 €
ks
Číslo produktu:963
Rok vydania:1985
Stav knihy, chyby:1 - vynikajúci
Náklad:7000 ks
Vydavateľstvo:Príroda
Väzba:mäkká - laminovaná
Počet strán:151
Jazyk:slovenský
Autor:J. Prugar, A. Prugarová
Strážiť cenu / dostupnosť
Podobné produkty
  • TOP produkt
  • Novinka
Zelenina ako potravina
8 €
8 €
Skladom 1 ks
ks
  • TOP produkt
  • Novinka
Čerstvé ovocné a zeleninové šťavy
2,80 €
2,80 €
Skladom 1 ks
ks
  • TOP produkt
  • Novinka
Malý Bilz. Zlatá pokladnica zdravia
49 €
49 €
Skladom 1 ks
ks
Kompletné špecifikácie

J. Prugar, A. Prugarová - Dusičnany v zelenine

Odborná kniha pre ľudí, ktorí sa chcú dozvedieť, čo vlastne v zelenine konzumujú, akých častí zeleniny a ktorých zelenín sa vyvarovať vzhľadom na koncentráciu dusičnanov a iných škodlivých prvkov. Kniha sa detailne venuje všetkým aspektom pestovania, ochrany, ošetrovania a uskladňovania zeleniny a vplyv týchto činností na obsah dusičnanov v rastline.

Súčasný stav pestovania zeleniny charakterizuje vysoká koncentrácia
a špecializácia výroby, približujúca sa až k nežiadúcim monokultúrnym
spôsobom, zvýšené nasadenie ťažkej mechanizácie, využívanie zavlažovacích
zariadení, používanie dávok priemyselných hnojív vysoko prevyšujúcich
úroveň hnojenia v ostatných odvetviach poľnohospodárstva, ako aj
rozsiahla aplikácia najrozličnejších druhov chemických prípravkov. Žiaľ,
v súčasnom zeleninárstve sa venuje menšia pozornosť zásobeniu pôd
humusom súvisiaca s nedostatočným hnojením organickými hnojivami,
ktoré je práve príčinou enormnej chemizácie zeleninárstva.
Podstatne sa zvýšilo používanie dusíkatých hnojív. Dávky dusíka dosahujú
asi 120 kg na hektár. V intenzívnom zeleninárstve, pri zbere aspoň
dvoch plodín za rok, je množstvo použitých dusíkatých hnojív až dvojnásobne
väčšie. Tieto skutočnosti sú príčinou vysokého obsahu dusičnanov
v zeleninách, ktorý má nežiadúce následky pri ich konzume. Tento závažný
problém podrobne rozoberá táto kniha.

 

 

 

 

Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Zasielame raz za 14 dní.

Online antikvariát Chaluparium.sk

Najčítanejšie na blogu

Antikvariát Chaluparium.sk

Kde nás nájdete

Rekreačná 1370/81

922 03  Vrbové

tel 0918 922 191

Kontakty
Chaluparium.sk
Pavol Viceník
(Po-Pia, 8-16 hod.)
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk